duminică, 21 noiembrie 2010

Slogane care dau în bară.

Acum,în ajun de alegeri anticipate minciunile curg gîrlă.Un partid propune să alegem Victoria,altul-bunăstarea,progresul şi respectul,alţii-Moldova fără săracie.Unii nu închină ţara nimănui,ceilalţi spun că avem nevoie de mai puţină politică şi mai multe fapte.Dupa cum vedem,toate sloganele electorale mizează pe social,căci acolo este buba.Iar buba nu s-a copt de azi,de ieri,căci toţi care au fost pănă acum,au promis multe, dar puţine au făcut.Nu vreau să mă adîncesc prea tare în promisiunile celor care nu mai sunt atît de importanţi sau chiar au dispărut de pe arena politică.
Cel mai banal şi ne la locul lui slogan,îmi pare cel al PCRM-ului: Noi alegem Victoria!Dupa 8 ani de maraton politic,să ajungi la concluzia că trebuie să alegi Victoria.Aceasta mă impune să cred că cei cu secera şi ciocanul nu cunosc ce înseamnă substantivul victorie,sau pentru victorie le mai trebie cîteva castele,cîteva hectare de pădure şi ceva milioane.Într-un cuvînt,victorie înseamnă să mulgi pînă în loc de lapte va curge sînge.
La fel de beat probabil a fost şi cel care a găsit şi legat cuvinte pentru Campania PDM-ului.Daca privim mai atent,sloganul,cît se poate de bine îl caracterizează pe liderul partidului,care pretinde a spune multe,dar în fond nimic.Slogan cu aere de aristocrat şi iz de trădare.Căci,cum altfel poate poate fi calificat faptul că pe ultima sută de metri a fost introdus (ca musca)în lista PDM-ului,aşa numitul om de afaceri V.Plahotniuc.Să se fi hotărît în ultima clipă?Nu,un aşa om calculat,nu cred.Mi-l amintesc pe Lupu într-o dezbatere TV,după divorţul cu PCRM-ul,unde a rostit numele de familie ai celor,care în viziunea lui au fost favorizaţi de Voronin.Printre aceste nume,l-am auzit şi pe cel de Plahotniuc.Niciodata nu am fost de acord cu afirmaţiile liderului comunist,dar de astă dată trebuie să-i dau dreptate că Lupu(l) e un trădător.A început cu cel care l-a scos în lume,iar acum a ajuns la propriul popor. Bunăstare,respect,progres,pentru cine? Sigur nu pentru popor.
Se spune ca cei care se bat azi cu pumnul în piept că nu închină Moldova nimănui,de mult au închinat-o.De ceva timp,presa vehiculează informaţii potrivit caror AMN-ul ar fi vîndut PD-ului postul de procuror general.Nu stiu cît de veridică este informaţia,dar cert este faptul că V.Boboc a murit degeaba.Toţi liderii AIE au luat apă în gură,iar Procurorul (Z)urgulea se ocupă de tot ce vreţi,numai nu de elucidarea evenimentelor din 7 aprilie 2009.
În sfîrsît ”Moldova fără sărăcie”.În viziunea mea,un slogan reusit, dar care contravine acţiunilor celui care l-a lansat.Da,lumea e sătulă să înoate pînă la gît în mizerie şi vrea să scape de ea,dar cum e posibil să scape în condiţiile în care corupţia înfloreşte chiar în Centrul pentru Combaterea Corupţiei şi Crimelor Economice? Niciodată acest centru nu a prins în mrejele sale un gangster al tranziţiei.
Moldova de azi nu mai este cea de ieri.Electoratul ce creşte nu mai este cel de alta dată.Buba poporului se coace şi dacă va fi trat(d)at în continuare,acesta nu va ierta.Luaţi seama ce slogane lansaţi şi ce promiteţi,căci rîndul fosilelor politice încă nu este împlinit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu